Bressers Metaal steekt 4 miljoen in uitbreiding op Vossenberg

30 november 2017

TILBURG – Twee hallen erbij, een grotere insteekhaven: Bressers Metaal in Tilburg is begonnen aan een stevige uitbreiding op het bedrijventerrein Vossenberg 1. Het steekt er 4 miljoen euro in.

Het Tilburgse familiebedrijf, dat in 2018 125 jaar bestaat, is een groothandel in constructiestaal, plaatstaal, (profiel)buizen, wapeningsstaal en bladlood. Dat levert het na bewerking (zoals zagen, stralen en spuiten) door, met name aan bouwgelieerde bedrijven in Nederland en België.

,,We lopen tegen de randen van onze capaciteit aan”, zegt Daan Bressers die met zijn achterneef Valentijn Bressers de directie voert. ,,Door de uitbreiding kunnen we dertig procent in volume groeien en onze interne logistiek ook beter organiseren.” Een hightech zaagmachine maakt deel uit van de investering.

Bressers zit sinds 1995 op Vossenberg. Het was daar een van de pioniers. Het heeft er nu vijf hallen, samen 70.000 vierkante meter. Twee hallen van 30 meter breedte en 153 en 144 meter lengte worden toegevoegd.  De insteekhaven wordt verlengd en dichter bij de bebouwing gebracht. Dat is nodig om na de verbreding van het Wilhelminakanaal de grootste schepen (klasse 4) te kunnen ontvangen. Het ruwe staal dat Bressers inkoopt wordt vooral via het water aangevoerd.

Het betonstortwerk voor de uitbreiding begon drie weken geleden, voor Kerstmis moet het klaar zijn. In januari start de opbouw van de hallen. In het voorjaar moeten die bedrijfsklaar zijn.

Bron: Brabants Dagblad